Bemutatkozunk

Rólunk

Szeretettel köszöntünk a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Alumni – öregdiák – oldalán.

A PTE Pollack Mihály Műszaki Kar több ezer hallgatójával és 40 éves tapasztalatával hazánk műszaki felsőoktatásának egyik legnagyobb, legszínesebb intézménye, a Dél-Dunántúli régió mérnökképzésének fellegvára a magyar műszaki élet egyik meghatározó központja.

A Pollack Mihály Műszaki Főiskolát 1970-ben alapították. Jogelőd intézménye egy építőipari és gépészeti felsőfokú technikum volt. Névadója a neves klasszicista építész Pollack Mihály, aki az 1800-as években számos középület, templom és vidéki kúria alkotójaként szerzett világra szóló hírnevet. A főiskola 1995. július 1-jei hatállyal integrálódott a Janus Pannonius Tudományegyetem, majd Pécsi Tudományegyetem szervezetébe, 2004-től pedig egyetemi karként működik.

Alumni szervezetünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:


Kapcsolatépítés

Szeretnénk, ha a Pollackon végzettek több szállal kötődnének a Karhoz, ugyanakkor fontos, hogy egymást is megtalálják, ápolják a régi főiskolai, egyetemi kapcsolataikat. Ehhez kívánunk a portálon belül eszközt biztosítani a profillapokkal, a feltöltési funkciókkal, a csoportok alakításának lehetőségével.

 

Évfolyamtalálkozók

A Kar Alumni koordinátora szívesen nyújt segítséget az épületben tervezett öregdiák találkozók szervezésében. Segítünk a teremfoglalások lebonyolításában, az évfolyamtársak és a kívánt oktatók elérésében.


Állásajánlat, szakmai gyakorlat

Segítünk végzett hallgatóink és a vállalkozói szféra képviselői közötti kapcsolat megteremtésében. Ennek érdekében szívesen közzétesszük partnereink állás és szakmai gyakorlati ajánlatait kommunikációs csatornáinkon.


Szakmai rendezvények

Alumni portálunkon és hírleveleinken keresztül hírt adunk a végzett hallgatóink számára érdekesnek tűnő szakmai rendezvényekről, továbbképzésekről.


K+F együttműködések

Szívesen fogadunk kutatási megbízásokat, irányuljanak azok akár egy konkrét feladat, mérés, vizsgálat elvégzésére, akár egy adott problématerület körüljárására, szakmai vélemény és javaslat megfogalmazására. A kutatási megbízások elszámolhatók a vállalati innovációs járulék terhére is. Kutatási területeinkről és szolgáltatásainkról átfogó információt itt kaphat.

Tipp

Tagja voltál az egyetemen egy szakmai szervezetnek? Tölts ki adatlapodon, hogy miben tevékenykedtél, így barátaid könnyebben Rád találnak!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

  • Bihari Péter: nekem sem volt nyelv órám. azaz lett volna, ha nem ...
  • Bihari Péter: nekem sem volt nyelv órám. azaz lett volna, ha nem ...
  • Apró Juhász László: ... magyar előírásokkal, magyar szabványokkal, magyar törvényekkel dolgozom.Bele sem fér ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.