Bemutatkozunk

Rólunk

Szeretettel köszöntünk a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar Alumni – öregdiák – oldalán.

A PTE Pollack Mihály Műszaki Kar több ezer hallgatójával és 40 éves tapasztalatával hazánk műszaki felsőoktatásának egyik legnagyobb, legszínesebb intézménye, a Dél-Dunántúli régió mérnökképzésének fellegvára a magyar műszaki élet egyik meghatározó központja.

A Pollack Mihály Műszaki Főiskolát 1970-ben alapították. Jogelőd intézménye egy építőipari és gépészeti felsőfokú technikum volt. Névadója a neves klasszicista építész Pollack Mihály, aki az 1800-as években számos középület, templom és vidéki kúria alkotójaként szerzett világra szóló hírnevet. A főiskola 1995. július 1-jei hatállyal integrálódott a Janus Pannonius Tudományegyetem, majd Pécsi Tudományegyetem szervezetébe, 2004-től pedig egyetemi karként működik.

Alumni szervezetünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:


Kapcsolatépítés

Szeretnénk, ha a Pollackon végzettek több szállal kötődnének a Karhoz, ugyanakkor fontos, hogy egymást is megtalálják, ápolják a régi főiskolai, egyetemi kapcsolataikat. Ehhez kívánunk a portálon belül eszközt biztosítani a profillapokkal, a feltöltési funkciókkal, a csoportok alakításának lehetőségével.

 

Évfolyamtalálkozók

A Kar Alumni koordinátora szívesen nyújt segítséget az épületben tervezett öregdiák találkozók szervezésében. Segítünk a teremfoglalások lebonyolításában, az évfolyamtársak és a kívánt oktatók elérésében.


Állásajánlat, szakmai gyakorlat

Segítünk végzett hallgatóink és a vállalkozói szféra képviselői közötti kapcsolat megteremtésében. Ennek érdekében szívesen közzétesszük partnereink állás és szakmai gyakorlati ajánlatait kommunikációs csatornáinkon.


Szakmai rendezvények

Alumni portálunkon és hírleveleinken keresztül hírt adunk a végzett hallgatóink számára érdekesnek tűnő szakmai rendezvényekről, továbbképzésekről.


K+F együttműködések

Szívesen fogadunk kutatási megbízásokat, irányuljanak azok akár egy konkrét feladat, mérés, vizsgálat elvégzésére, akár egy adott problématerület körüljárására, szakmai vélemény és javaslat megfogalmazására. A kutatási megbízások elszámolhatók a vállalati innovációs járulék terhére is. Kutatási területeinkről és szolgáltatásainkról átfogó információt itt kaphat.

Tipp

Hozz létre egy csoportot, hívd meg minél több barátodat, hogy megtudd ki mire vitte a sokat emlegetett nagybetűs Életben!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

  • Bihari Péter: nekem sem volt nyelv órám. azaz lett volna, ha nem ...
  • Bihari Péter: nekem sem volt nyelv órám. azaz lett volna, ha nem ...
  • Apró Juhász László: ... magyar előírásokkal, magyar szabványokkal, magyar törvényekkel dolgozom.Bele sem fér ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.