Pályázatok

Óbudai Múzeum - Goldberger Textilmúzeumának belsőépítészeti terv ötletpályázata

 

Az Óbudai Múzeum és a MÉSZ országos, nyilvános, titkos, belsőépítészeti- és design elemeket egyszerre váró komplex ötletpályázatot hirdet
Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész-, településmérnök-, formatervező- és terméktervező képző oktatási intézményének hallgatói, valamint DLA, Phd hallgatók részére.

A tervpályázat tárgya
A Textilmúzeum (1036 Budapest, Lajos u. 136-138), amely 2012-től Óbudai Múzeum - Goldberger Textilmúzeuma néven működik, új belsőépítészeti arculatának, kialakításának, látványtervének ötletpályázata.

A tervpályázat célja
A kiíró ötleteket, koncepciókat, javaslatokat a múzeum új, állandó kiállításának látványelemeihez. Cél: modern, európai színvonalú technikatörténeti múzeum kialakítása. A pályázat bírálói nyitottak a vállalkozó szellemű, új, merész megoldásokra, újszerű koncepciók befogadására. Előnyben részesítik a környezetbarát megoldásokat, a fenntarthatóság szempontjait. A pályamunkák elkészítésénél javasolt szempont a textilgyár(épület)–múzeum–kiállítás kapcsolat gondolati összehangolása.

Bővebb információ itt

 

Erasmus Mundus ösztöndíjak közös mester- és doktori képzésekre

 

Az Erasmus Mundus program teljes mester- vagy doktori képzésre kínál ösztöndíjakat a hallgatóknak. A pályázók 2012 januárjáig jelentkezhetnek az Erasmus Mundus közös képzések közel 1000 ösztöndíjas helyére.

 

Nemzetközi közös képzés - közös diploma

Az Erasmus Mundus közös képzések egyedülálló nemzetközi környezetet biztosítanak, hiszen egy-egy szak hallgatói nem ritkán 15-20, döntően Európai Unión kívüli országból kerülnek ki. A képzések során szinte minden félévben más-más ország egyetemén tanulhatnak, akár Európán kívül is. A hallgatóknak, doktoranduszoknak nemzetközi bizottságok előtt kell számot adni tudásukról, így diplomájukat is több egyetem állítja ki. Tehát nemcsak közös képzésen vesznek részt a hallgatók, de közös diplomát is szereznek.

 

Kiváló képzés - kiemelkedő ösztöndíj

Az Erasmus Mundus képzések minden évben meghatározott számú ösztöndíjas helyet kínálnak a hozzájuk felvételt nyert hallgatóknak, doktoranduszoknak. A hallgatók esetében az ösztöndíj összege elérheti a 10-43 ezer eurót évente. Ez az összeg fedezi a teljes képzés tandíját, valamint - európai hallgatók esetében - tartalmaz havi 500 euró hozzájárulást a megélhetési költségekhez, míg a doktoranduszok esetében ez az összeg akár havi 2800 euróig is emelkedhet. Az Erasmus Mundus ösztöndíjasok mindezeken felül egyszeri 3000 eurós hozzájárulást is kaphatnak, ha tanulmányaik alatt Európán kívülre kell utazniuk.

Bővebb információ itt.
 

 

Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap

 

A Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap (Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund - HAESF) USA-beli szakmai gyakorlatokat, mester- vagy posztgraduális képzéseket támogat gazdasági és tudományos területen.

 

A Szakmai Gyakornoki Program a felsőoktatási hallgatókat és a friss diplomásokat célozza meg, melynek keretében 6-12 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt neves amerikai cégeknél.

 

A Graduális Ösztöndíj lehetőséget nyújt, hogy az ösztöndíjas amerikai egyetemen vagy főiskolán legfeljebb három évig tanuljon mesterképzésen vagy posztgraduális művészeti képzésben vegyen részt maximum egy évig.

 

A Senior Ösztöndíj minimum ötéves szakmai tapasztalattal rendelkező közép- és felső vezetőknek szól. Az ösztöndíjprogram (3-12 hónap) fő célja a tudás- és tapasztalatcsere az üzleti életben, a közigazgatásban, a kutatásban, a nonprofit szervezetek működésében.
A Vezetői Oktatási Program kiváló közép- és felsővezetők számára meghirdetett program, melynek keretében oktatási programokon vehetnek részt a Harvard Business School-on, illetve a John F. Kennedy Állami Egyetemen.

Bővebb információ itt.

 

Tipp

Nem kommentelted még a fotókat? Gyerünk, és keress ismerősöket a régi képeken!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

  • Bihari Péter: nekem sem volt nyelv órám. azaz lett volna, ha nem ...
  • Bihari Péter: nekem sem volt nyelv órám. azaz lett volna, ha nem ...
  • Apró Juhász László: ... magyar előírásokkal, magyar szabványokkal, magyar törvényekkel dolgozom.Bele sem fér ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.